Rails Girls
24.11.2015

Drugog vikenda u decembru Rails Girls Beograd organizuje petu po redu Rails Girls Beograd radionicu. Ovog puta mesto okupljanja biće novootvoreni Startit centar u Savskoj 5.

Kroz dvodnevni program učesnice će imati priliku da se oprobaju u pravljenju web aplikacija kroz rad u malim grupama sa mentorom/kom. Nakon završene radionice održaće se i follow up za one koje budu želele da naprave korak dalje u učenju ili nam pokažu šta su do tada uspele samostalno da urade.

Prijave će biti otvorene od 23. novembra do 5. decembra. O rezultatima učešća ćemo te obavestiti do 8. decembra.

Šta je Rails Girls Beograd?

Rails Girls Beograd je deo globalne Rails Girls zajednice i predstavlja dvodnevnu radionicu koja će ti omogućiti da se upoznaš sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby. Ruby on Rails, ili skraćeno Rails, je otvorena platforma za brz razvoj web aplikacija bazirana na Ruby programskom jeziku.

Kako izgleda Rails Girls Beograd radionica?

Prvog dana instaliramo neophodni softver na vaše računare, upoznajemo se sa mentorima i mentorkama, ali i ćaskamo na temu njihovog prvog susreta sa Ruby programskim jezikom i dosadašnjim iskustvima u IT-u. Drugog dana se bavimo savladavanjem osnova web programiranja uz pauze za ručak i kafu.

Šta je potrebno da bi se prijavila?

  • laptop ili netbuk
  • radoznalost
  • malo mašte
Starosna granica za učešće ne postoji. Takođe, prethodno iskustvo u programiranju nije neophodno.