Edukativno predavanje: Dijabetes
23.05.2016

Aleksandar Opačić je mladić iz Stare Pazove, rođen je 1989. godine, po profesiji je novinar i radi u RTV Stara Pazova kao glavni i odgovorni urednik radija i televizije. Aleksandar je zvanični spiker odbojkaške reprezentacije Srbije, član je ,,Dijabetološkog saveza Srbije“ i aktivista udruženja za borbu protiv dijabetesa ,,Plavi krug“ iz Beograda, nosilac je priznanja „Svetski mladi lider u dijabetesu“ koje dodeljuje međunarodna federacija za dijabetes „IDF“.

Dijabetes je neizlečiva bolest od koje u Srbiji boluje preko 750 000 ljudi. Aleksandar koji već 18 godina živi sa dijabetesom, ali to ga ne ometa da savršeno funkcioniše i bude zaista uspešan za svoje godine.

Kroz razgovor sa Aleksandrom saznaćemo koje to vrste dijabetesa postoje, kako otkriti dijabetes, šta je najbitnije da znamo o ovoj bolesti, kako živeti sa dijabetesom i još niz drugih, korisnih stvari vezanih za ovu izuzetno rasprostranjenu bolest u savremenom društvu. 

Ovo predavanje nije samo učenje o dijabetesu, već o tome da nikada ne treba odustajati od svojih ciljeva i ideja, zato ovu akciju možemo posmatrati i kao neki vid motivacionog predavanja.